شماره تماس

09136000814

آدرس

اصفهان، خیابان عبد الرزاق،حدفاصل کوچه ۱۳ و ۱۵, روبرو بانک رفاه

نحوه مراقبت از صنایع دستی ، صنایع دستی یکی از بهترین اقلامی هستند که می‌توانید برای زیباتر کردن منزل از آن‌ها استفاده کنید. انواع صنایع دستی ایرانی، اصالت را همراه با زیبایی، به معنای واقعی در دکوراسیون شما وارد می‌کنند. صنایع دستی ایرانی برخلاف بسیاری دیگر از اجناس دکوری، کاربردی هم هستند و تنها برای تزئین به کار نمی‌روند. اما مانند هر اثر نفسی دیگری، صنایع دستی هم نیاز به نگهداری اصولی و مراقبت ویژه دارند. هر کدام از این اقلام صنایع دستی، بسته به متریالی که از آن ساخته شده‌اند و یا نوع ساخت، نیازهای خاصی برای مراقبت دارند؛ اما اصولی کلی در نحوه مراقبت از صنایع دستی وجود دارد که بهتر است از آن اطلاع داشته باشید. قبل خواندن این مقاله در صورت تمایل به خرید اینترنتی ظروف میناکاری  به صفحه خرید اینترنتی ظروف میناکاری مراجعه کنید.

در ادامه با نحوه نگهداری از صنایع دستی برای بالابردن طول عمر این اقلام آشنا خواهیم شد.

در ادامه به موضوع نحوه مراقبت از صنایع دستی مینا کاری می‌پردازیم.

نحوه مراقبت از صنایع دستی مینا کاری

نحوه مراقبت از صنایع دستی مینا کاری

ظروف میناکاری یکی از پرطرفدارترین انواع صنایع دستی هستند که ما ایرانی‌ها از آن برای زیباسازی منزل یا محل کار استفاده می‌کنیم. این ظروف زیبا اسکلتی مسی دارند که با زیباترین لعاب‌های فیروزه ای پوشیده شده‌اند. بهترین شرایط نگهداری این ظروف جایی است که در معرض آفتاب مستقیم و یا گردوغبار به میزان زیاد نباشد.

برای تمیزکردن این ظروف زیبا، بهتر است از دستمال‌های نخی یا دستمال‌های بدون پرز و نرم استفاده کنید. بهتر است از مواد شیمیایی قوی مانند پاک‌کننده‌های قوی برای تمیزکردن این ظروف استفاده نکنید. هرگز از موادی مانند سفیدکننده یا مواد اسیدی مانند سرکه و آبلیمو برای تمیزکردن این ظرف‌ها استفاده نکنید.

طبق نحوه مراقبت از صنایع دستی میناکاری، اگر از این ظرف‌ها برای پذیرایی استفاده کردید، به یاد داشته باشید که از برس‌های زبر، مسواک و سیم ظرفشویی برای شستشوی این ظرف‌ها استفاده نکنید. اگر با آب این ظروف را شستشو دادید، بلافاصله ظرف میناکاری را با دستمالی نرم کاملاً خشک کنید.

در ادامه به موضوع نحوه مراقبت از صنایع دستی فیروزه کوبی می‌پردازیم.

نحوه مراقبت از صنایع دستی فیروزه کوبی

نحوه مراقبت از صنایع دستی فیروزه کوبی

فیروزه کوبی یکی از صنایع دستی زیا و به نسبت جدیدتر در ایران است و خرید صنایع دستی از این نوع به‌تازگی باب شده است. در این هنر، ابتدا بر روی ظروف مسی، سنگ‌هایی از جنس فیروزه چسبانده شده و سپس تراش داده می‌شود. سپس روی این ظروف لایه‌ای از جنس پلی‌استر ایجاد می‌شود.

برخی از مواد شیمیایی مانند مواد آرایشی و بهداشتی و برخی از مواد روغنی می‌توانند به این پوشش آسیب وارد کنند. این ظروف در درجه اول باید در دمای مناسب و به دور از آلاینده‌های ذکر شده نگهداری شوند.

ضربه به ظروف نیز یکی از دلایل خراب شده آن‌ها و ریزش سنگ‌ها است. بهتر است ظروف در مکانی مطمئن نگهداری شوند. نکته مهم دیگر در نحوه مراقبت از صنایع دستی، نگهداری آن‌ها در مکانی به دور از تابش نور خورشید است.

آفتاب مستقیم روکش پلی‌استری این ظروف را به مرور از بین می‌برد. همچنین بهتر است از آب داغ و مواد شیمیایی برای شستشوی این ظروف استفاده نکنید. همچنین دقت کنید که هنگام نگهداری از صنایع دستی و زیور آلات فیروزه‌کوبی، آن‌ها را کنار ادکلن و لوازم آرایشی نگهداری نکنید.

در ادامه به موضوع نگهداری از صنایع دستی قلم زنی می‌پردازیم.

نگهداری از صنایع دستی قلم زنی

قلم‌زنی به مصنوعات دستی گفته می‌شود که با استفاده از قلم‌های مخصوص، بر روی انواع فلزات، نقش و نگارهایی ایجاد می‌شود. نگهداری از این مدل صنایع دستی، بستگی به نوع فلز استفاده شده دارد.

اگر از فلز مس بدون روکش قلع استفاده شده باشد، باید دور از نور آفتاب، رطوبت و گرما نگهداری شود. نقره و استیل نیز باید از ضربه دور نگهداری شوند. فلزاتی مانند برنج اما مقاوم‌تر هستند و تغییر رنگ در آن‌ها بسیار کم است.

به طور کلی این ظروف در مواجهه مستقیم با آب و چربی‌ها در بلندمدت، جرم می‌گیرند و باید به دقت و بدون استفاده از مواد شیمیایی، تمیز شوند.

در ادامه به موضوع نحوه مراقبت از صنایع دستی خاتم کاری می‌پردازیم

نحوه مراقبت از صنایع دستی خاتم کاری

نحوه مراقبت از صنایع دستی خاتم کاری

خاتم‌کاری یکی از انواع رایج صنایع دستی در ایران است. این مصنوعات زیبا با چسباندن ورقه‌های خاتم بر روی اشیای چوبی ساخته می‌شوند. مهم‌ترین نکته در نحوه مراقبت از صنایع دستی خاتم، دور نگه داشتن آن‌ها از رطوبت است.

جعبه‌ها، قاب‌ها و ظروف خاتم نباید با آن شسته شوند و یا با دستمال خیس پاک شوند. طبق نحوه مراقبت از صنایع دستی خاتم، حرارت بالا و نور مستقیم هم ساختار کلی و اتصالات را از بین می‌برد.

به‌علاوه استفاده از جلادهنده‌ها نیز نباید برای این محصولات استفاده شود. برای تمیزکردن صنایع دستی خاتم تنها کافی است از یک دستمال مرطوب با اسپری‌های ملایم استفاده کنید.

نحوه مراقبت از صنایع دستی گلیم

گلیمی یکی از بافته‌های دستی اصیل ایرانی است که بخش عمده‌ای از خرید صنایع دستی ایرانیان را به خود اختصاص داده است. برای نگهداری اصولی از گلیم، باید آن را در جایی که نور مستقیم خورشید به آن نتابد نگهداری کنید. به خصوص اگر در گلیم، از نخ‌های ابریشم یا خامه و پشم رنگ شده با مواد شیمیایی استفاده شده باشد، بهتر است آن را دور از نور آفتاب پهن کنید.

شستن این دست‌بافت‌های ارزشمند نیز نکات خاصی دارد که بهتر است این کار را به کارشناسان بسپارید. مهم‌ترین نکته در نحوه مراقبت از صنایع دستی گلیم این است که اگر قصد پهن کردن آن را ندارید، باید مراقب بیدزدگی باشید.

برای جلوگیری از بروز این مشکل، ابتدا گلیم را لوله کرده و چند قرص نفتالین درون آن قرار دهید. حالا می‌توانید گلیم را درون کمد یا انبار نگهداری کنید. دقت کنید که گلیم را دور از رطوبت نگهداری کنید.

نگهداری از صنایع دستی قلمکار

خرید صنایع دستی از نوع سفره قلمکار بین ما ایرانیان بسیار رایج است. این سفره‌ها به دلیل این که تاروپود پنبه‌ای دارند، بهتر است از رطوبت و نور آفتاب دور نگه داشته شوند. برای شستن این سفره‌های سنتی زیبا، از شوینده‌های ملایم کم آنزیم و آب سرد یا ولرم استفاده کنید.

سخن آخر

ما ایرانیان عاشق خرید صنایع دستی اصیل کشورمان هستیم. آگاهی درباره نحوه مراقبت از صنایع دستی به ما کمک می‌کند تا سال‌ها از این وسایل زیبا و بااصالت بدون آسیب استفاده کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *