شماره تماس

09136000814

آدرس

اصفهان، خیابان عبد الرزاق،حدفاصل کوچه ۱۳ و ۱۵, روبرو بانک رفاه

تاریخچه هنر میناکاری اصفهان به سده‌های قبل از میلاد برمیگردد. اگر به هنر میناکاری علاقه مند هستید، پیشنهاد می‌کنم تا مطالعه این مقاله را که، تاریخچه هنر میناکاری اصفهان در دوره‌های مختلف تاریخی را به طور کامل و روشن بیان کرده است به هیچ وجه از دست ندهید. با ما همراه باشید تا با هنر میناکاری، انواع آن، تاریخچه این هنر و نحوه نگهداری و حفظ این هنر در نسل‌های آینده بیشتر و بهتر آشنا شوید. قبل از خواندن ادامۀ مقاله به شما پیشنهاد می‌کنیم در صورت تمایل به خرید اینترنتی ظروف مینا کاری به صفحۀ خرید اینترنتی ظروف مینا کاری مراجعه کنید.

در ادامه به موضوع بررسی تاریخچه هنر میناکاری اصفهان می‌پردازیم.

بررسی تاریخچه هنر میناکاری اصفهان

بررسی تاریخچه هنر میناکاری اصفهان

بررسی تاریخچه هنر میناکاری اصفهان ، باتوجه به تاریخچه هنر میناکاری اصفهان می‌توان گفت که این هنر، یکی از قدیمی‌ترین هنرهای اصیل ایرانی است. اساس کار هنر میناکاری، استفاده از لعاب رنگی برای تزئین ظروف مسی و سفالی است. میناکاری سفال بیشتر در زمان‌های گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته است. امروزه بیشتر از مس برای میناکاری استفاده می‌شود.

پیاده سازی لعاب‌های رنگی مختلف بر روی ظروف مسی یک اثر هنری زیبا به نام میناکاری خلق می‌کند. برای میناکاری روی مس لازم است تا در مرحله اول یک لایه لعاب سفید رنگ روی سطح مورد نظر قرار بگیرد. سپس با استفاده از رنگ‌های دیگر نقوش زیبایی را بر روی مس طراحی می‌کنند. آخرین مرحله از میناکاری روی مس قرار دادن ظرف میناکاری شده در کوره است.

رنگ لعاب با قرار گرفتن در کوره به حالت مذاب در می‌آید و به سطح فلز مس می‌چسبد. تاریخچه هنر میناکاری اصفهان نشان دهنده محبوبیت این هنر در میان پادشاهان دوره‌های مختلف تاریخی است. با بازدید از موزه‌های تاریخی ایران و جهان به آسانی می‌توان به صحت این مسئله پی ببرید.

شما عزیزان می‌توانید خرید گلدان مینا کاری به صفحۀ خرید گلدان مینا کاری مراجعه کنید

روش انجام هنر میناکاری اصفهان روی مس

برای میناکاری روی مس باید یک سری مراحل را به ترتیب و به درستی طی شود. در این بخش مراحل میناکاری روی مس را بر اساس تاریخچه هنر میناکاری اصفهان و همچنین تطابق با روش‌های امروزی برای شما بیان کرده‌ایم.

1. برشکاری؛ در اولین مرحله برشکار صفحه مسی موردنظر را در ابعاد مناسب برش می‌دهد.

2. خمکاری؛ حالا باید صفحه برش خورده با مهارت و به خوبی توسط یک خم کار به شکل یک ظرف در آید.

3. قلمزنی؛ حالا استاد قلمزنی باید بر روی ظرف موردنظر طرح‌های خود که اغلب اسلیمی هستند را بکشد. این طرح‌ها می‌توانند شکل‌های مختلفی داشته باشند.

4. لعاب کاری؛ لعاب کاری باید بطور اصولی انجام شود. در این مرحله ظرفی که بر روی آن قلمزنی انجام شده است حدوداً چهار بار لعاب داده می‌شود. پس از هربار لعاب نیز باید با قرار گرفتن در داخل کوره تا دمای 800 درجه سانتی گراد حرارت ببیند. مدت زمانی که در هر مرحله باید در داخل کوره قرار بگیرد 2 تا 3 دقیقه است.

5. طراحی و نقاشی؛ بعد از گذشت این مراحل میناکار باید روی ظرف لعاب کاری شده طرح‌های زیبا با رنگ آمیزی های جذاب را خلق کند. نقوشی که به طور معمول بر روی این ظروف میناکاری می‌شوند شامل طرح‌های اسلیمی، ختایی و شکار است.

6. کوره؛ در آخرین مرحله از میناکاری ظرف را به مدت نیم ساعت در کوره‌ای با دمای 800 درجه سانتی گراد قرار می‌دهند تا علاوه بر تثبیت کامل رنگ‌ها، میزان مقاومت ظرف و جلای آن نیز افزایش یابد.

در ادامه به موضوع سرآغاز تاریخچه هنر میناکاری اصفهان می‌پردازیم.

سرآغاز تاریخچه هنر میناکاری اصفهان

سرآغاز تاریخچه هنر میناکاری اصفهان

سرآغاز تاریخچه هنر میناکاری اصفهان ، هنر میناکاری قدمتی پنج هزار ساله دارد. سرآغاز این هنر در ایران مربوط به دوره هخامنشیان است. در آن دوره میناکاری سفال بسیار رایج بوده است. همچنین نقش‌ها و تصاویری که بر روی ظروف و زیورآلات میناکاری شده در آن زمان اجرایی می‌شد تکراری و ساده بودند. اما همانطور که می‌بینید امروزه این نقوش تنوع بسیار بالایی دارند.

بعد از اینکه اسلام در ایران ظهور کرد این هنر نیز تحت تأثیر آن دچار تحول‌های جدیدی شد. میناکاری روی مس و دیگر فلزات همچون طلا، از دوره ساسانیان رواج یافت. این دوره را می‌توان یکی از پر افتخارترین دوران هنر مینای اصفهان و ایران دانست. چراکه در این زمان میناکاران بسیار توانمندی استعداد خود را در این زمینه شکوفا کردند.

این باعث شده بود تا جهانیان با این هنر آشنا شوند و به آن علاقه پیدا کنند. اگر تاریخچه هنر میناکاری اصفهان برای شما جذاب است در عنوان بعدی در رابطه با هنر میناکاری در دوره‌های مختلف تاریخی، صحبت خواهیم کرد. با ما همراه بمانید.

در ادامه به موضوع هنر میناکاری در دوره های مختلف تاریخی می‌پردازیم.

هنر میناکاری در دوره های مختلف تاریخی

هنر میناکاری در دوره های مختلف تاریخی

هنر میناکاری در دوره های مختلف تاریخی ، اگر تاریخچه هنر میناکاری اصفهان از زمان ورود اسلام به ایران و در حکومت‌های بعد از آن بررسی کنیم به پیشرفت و شکوفایی این هنر در زمان‌های مختلف پی خواهیم برد.

• در دوران اسلام هنر میناکاری روز به رو به پشرفت خود می‌افزود.

• با روی کار آمدن حکومت سلجوقیان می‌توان گفت میناکاری به اوج شکوفایی خود رسید. در این دوره آثار میناکاری بسیار خارق العاده ای نیز توسط میناکاران برجسته‌ای خلق شد. علت این شکوفایی افزایش میزان تنوع و پیچیده‌تر شدن نقوش و طرح‌ها بود.

• در دوره حکومت ایلخانیان نیز طرح‌های متفاوت و جدیدی در هنر میناکاری ظاهر شد. این طرح‌های متفاوت و جدید بیشتر الهام گرفته از هنر چینی‌ها بود. مثلاً؛ نقش گل و مرغ از همین زمان وارد هنر میناکاری شد.

• دوره صفویه نیز یکی از عصرهای طلایی برای هنر میناکاری محسوب می‌شود. چراکه شکوفایی و شهرت این هنر در زمان صفویان به بیشترین میزان خود رسید. به طوریکه بیشترین آثار میناکاری شده‌ای که در موزه‌های تاریخی جهان نگهداری می‌شوند مربوط به این دوره هستند. هنر، استعداد و نبوغ میناکاران برجسته اصفهان در دوره صفویه نقش بسیار پر رنگی در این شکوفایی داشته است.

خرید صنایع دستی میناکاری شده

با مطالعه تاریخچه هنر میناکاری اصفهان حتماً تمایل پیدا کردید تا بخشی از این هنر را به عنوان نمادی از ایرانی بودن و ملیت خود در منزل، محل کار یا هرجای دیگری داشته باشید. یا حتی آن را به عنوان یک هدیه ارزشمند که نشان دهنده اصلالت و زیبایی است به عزیزان خود تقدیم کنید.

برای خرید باکیفیت‌ترین ظروف میناکاری روی مس، می‌توانید به فروشگاه هنر نصف جهان در اصفهان سر بزنید. هنرمندان بسیار خوش ذوق هنر نصف جهان زیباترین آثار میناکاری شده را برای شما خلق می‌کنند.

برای دیدن نمونه‌ای از کارهای این فروشگاه می‌توانید به سایت هنر نصف جهان مراجعه کنید. پک هدیه یکی از خلاقیت‌های هنرمندان هنر نصف جهان است که برای اطلاع از جزئیات آن باید به وب سایت و سپس تب پک هدیه مراجعه کنید. هنر نصف جهان بهترین انتخاب برای خرید ظروف مینای اصفهان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *