شماره تماس

09136000814

آدرس

اصفهان، خیابان عبد الرزاق،حدفاصل کوچه ۱۳ و ۱۵, روبرو بانک رفاه

میناکاری روی سفال بدون کوره ، میناکاری روی سفال یکی از آسان ترین روش های میناکاری است. اگر به فکر خرید ظروف میناکاری سفالی هستید بهتر است خواندن این مقاله را از دست ندهید. ما در این مقاله اطلاعات مفیدی در رابطه با انواع روش های میناکاری روی سفال و میناکاری روی سفال بدون کوره را در اختیار تان قرار خواهیم داد. همچنین اگر در حال آموزش میناکاری هستید و قرار است این هنر را به عنوان یکی از مهارت های خود فرا بگیرید این مقاله اطلاعات شما را در این باره افزایش خواهد داد. اگر هم برای خرید ظروف میناکاری ارزان نیازمند راهنما هستید با ما تا انتهای مقاله همراه باشید. قبل از خواندن ادامۀ مقاله به شما پیشنهاد می‌کنیم در صورت تمایل به خرید اینترنتی ظروف مینا کاری به صفحۀ خرید اینترنتی ظروف مینا کاری مراجعه کنید.

در ادامه به موضوع انواع روش های میناکاری روی سفال می‌پردازیم.

 

انواع روش های میناکاری و میناکاری روی سفال بدون کوره

صنایع دستی سفالی که روی آنها میناکاری انجام میشود در بین علاقه مندان به این هنر بسیار محبوب و پرطرفدار است. برای انجام میناکاری روی سفال دو روش کلی وجود دارد؛ میناکاری روی سفال بدون کوره و با کوره این دو روش هستند.

در روش میناکاری روی سفال با کوره بعد از اتمام مراحل باید ظرف میناکاری شده را در داخل کوره قرار دهید تا پخته شود.

اما در روش میناکاری روی سفال بدون کوره، نیازی به قرار دادن ظرف میناکاری شده در کوره وجود ندارد. پس از اتمام مراحل میناکاری باید ظرف را برای مدتی در فضای باز قرار دهید تا خشک شود. بنابراین نیازی به قرار دادن آن در کوره وجود ندارد.

در ادامه شما را با مراحل میناکاری روی سفال بدون کوره، مزیت های آن و ابزار مورد نیاز برای میناکاری روی سفال بیشتر آشنا خواهیم کرد.

ابزار مورد نیاز برای میناکاری روی سفال

ابزار مورد نیاز برای میناکاری روی سفال

برای میناکاری روی سفال بدون کوره باید از قبل این ابزار را تهیه کنید چراکه در طول کار با سفال به اینها نیازمند خواهید بود.

● کاغذ سمباده مخصوص که باید گریت آن بین 250 تا 450 باشد.

● محلول الکل

● رنگ آکریلیک یا مینا

● یک تکه پارچه

● رنگ شفاف و چسبنده پرایمر

● یک برس مخصوص با شانه های نرم

بعد از اینکه وسایل مورد‌ نیاز را برای میناکاری آماده کردید باید کار خود را طبق مراحلی که در ادامه بیان می کنیم شروع کنید.

در ادامه به موضوع مراحل مینا کاری روی سفال بدون کوره می‌پردازیم.

مراحل مینا کاری روی سفال بدون کوره

مراحل میناکاری روی سفال بدون کوره

برای انجام میناکاری روی سفال بدون کوره لازم است تا مراحل زیر انجام شود. اگر در حال حاضر به دنبال آموزش میناکاری روی سفال بدون کوره هستید می توانید این مراحل را به ترتیب روی ظرف سفالی مورد نظر خود پیاده سازی کنید. تا در نهایت یک هنر دستی با استفاده از میناکاری روی سفال را خلق کنید.

● مرحله اول: در قدم اول باید رنگ مورد نظر خود را باتوجه به اینکه قرار است میناکاری را بدون کوره انجام دهید انتخاب کنید. معمولا لعاب های رنگی یا زیر لعاب برای میناکاری با کوره انتخاب میشوند.

اما رنگ های آکرلیک و البته رنگ های مینا برای میناکاری روی سفال بدون کوره انتخاب میشوند. رنگ های آکرلیک نسبت به رنگ مینا از مقاومت کمتری در برابر شستشو برخوردار هستند.

بنابراین برای میناکاری روی ظروف سفالی که قرار است با آب در تماس باشند بجای رنگ آکرلیک از رنگ مینا استفاده می کنند.

● مرحله دوم: در این مرحله باید با استفاده از ابزاری که از قبل آماده کردیم سطح سفال را برای میناکاری آماده کنیم. اگر می خواهید از رنگ آکرلیک برای میناکاری استفاده کنید این مرحله برای شما آسان تر خواهد بود.

چراکه نیازی به سمباده کشیدن سطح سفال نیست و فقط باید قبل از شروع میناکاری سطح سفال را با الکل و حوله تمیز کنید.

● اما اگر از رنگ مینا استفاده می کنید باید؛ ابتدا با استفاده از کاغذ سمباده ریز، سطح ظرف سفالی خود را سمباده بکشیم. بعد از اینکه سطح ظرف سفالی بخوبی صاف و صیقلی شد حالا باید با استفاده از پارچه و الکل ظرف را به درستی تمیز کنید و در مرحله آخر قبل از اینکه رنگ را بر روی ظرف سفالی بزنیم باید چند لایه از پرایمر رنگ را به صورت لایه های نازک بر روی سفال بزنیم.

● بعد از اینکه پرایمر را بر روی سطح سفال به صورت چند لایه ای و نازک اعمال کردید باید مدتی آن را کنار بگذارید تا پرایمر به خوبی در میان لایه های سفال خشک شود.

اگر بعد از خشک شدن باز هم بر روی سطح سفال ناهمواری مشاهده کردید می توانید با سمباده ریز قسمت های مورد نظر را صاف کنید.

● مرحله سوم: حالا باید طرح را مورد نظر خود را بر روی ظرف سفالی بیندازید.

برای این کار ابتدا باید روی ظرف را باتوجه به طرح خود علامت گذاری کنید و سپس با استفاده از شابلون طرح خود را به طور کامل روی ظرف سفالی بیندازید.

● مرحله چهارم: حالا که طرح کامل شد باید رنگ آمیزی را آغاز کنید. بعد از اتمام رنگ آمیزی باید ظرف را در هوای آزاد یا محیط اتاق قرار دهید تا رنگ بخوبی خشک شود. روش میناکاری روی سفال بدون کوره، نیازی به قرار دادن ظرف میناکاری شده درون کوره ندارد.

در ادامه به موضوع مزیت میناکاری روی سفال بدون کوره می‌پردازیم.

مزیت مینا کاری روی سفال بدون کوره

مزیت میناکاری روی سفال بدون کوره

مزیت میناکاری روی سفال بدون کوره ، میناکاری روی سفال مزیت هایی دارد که آن را در میان سایر ظروف میناکاری، محبوب تر کرده است.

اولین مزیت میناکاری روی سفال بدون کوره، قیمت ارزان و مقرون به صرفه این ظروف است. از آنجاییکه سفال نسبت به فلزاتی مانند مس و طلا که اغلب بر روی آنها میناکاری انجام میشود قیمت پایین تری دارد.

ظروف میناکاری سفالی هم نسبت به ظروف میناکاری شده مسی ارزانتر هستند. بنابراین اگر شما به میناکاری علاقه مند هستید ولی هزینه ظروف میناکاری مسی برای شما بالا است. می توانید ظروف میناکاری شده سفالی را به عنوان یک گزینه مناسب انتخاب کنید.

دومین مزیتی که این نوع میناکاری دارد، یادگیری آسان و بدون دردسر آن است. اگر شما به دنبال آموزش میناکاری هستید، میناکاری روی سفال بدون کوره بهترین روش میناکاری برای یادگیری است.

بهترین ظروف میناکاری را از کجا بخریم؟

برای خرید ظروف میناکاری شده سفالی باید به فروشگاه های صنایع دستی مراجعه کنید. فروشگاه های اصفهان به عنوان پیشینه داران بزرگ در زمینه صنایع دستی و هنر از بهترین گزینه ها برای خرید صنایع دستی و ظروف میناکاری سفالی هستند. فروشگاه هنر نصف جهان از شناخته شده ترین فروشگاه های صنایع دستی و ظروف میناکاری شده سفالی، مسی و … است.

این فروشگاه به صورت اینترنتی نیز فعالیت دارد. شما می توانید با ورود به وب سایت این فروشگاه، از محصولات متنوع و زیبای آن دیدن کنید. با جستجو کردن نام هنر نصف جهان در مرورگر خود به این وب سایت دسترسی پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *